Skip to main content
Gepaneerde beenham met gebakken broccolini

Gepaneerde beenham met gebakken broccolini

met aardappelgratin, granaatappelpitjes en uienjus

Stel je perfecte maaltijd samen met onze speciale feestselectie! Dit heerlijke hoofdgerecht, bereid met premium ingrediënten en een vleugje luxe, zorgt voor een onvergetelijke feestmaaltijd.

Allergenen:
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Noten
Gluten
Tarwe
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

(Bevat: Mosterd)

190 gram

Aardappelgratin

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

0.13 stuk(s)

Granaatappel

100 gram

Bimi broccoli

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Selderij, Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

40 gram

Uienchutney

¼ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

25 gram

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

¼ el

Bloem

Energie (kJ)5052 kJ
Energie (kcal)1207 kcal
Vetten67.6 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers37.7 g
Vezels7.6 g
Eiwitten61.9 g
Zout5.2 g
Potassium376 mg
Calcium80.6 mg
Iron1.7 mg
Kom
Ovenschaal
Steelpan
Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Ris de rozemarijnblaadjes en de helft van de tijmblaadjes van de steeltjes.
  • Meng in een kom de pecannoten met het mosterdzaad, de rozemarijn, de tijmblaadjes, de panko en de helft van de roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de ham in een ovenschaal en bedek de bovenkant met het pankomengsel.
Ui bakken
2
  • Bak de ham 35 - 45 minuten in de oven.
  • Verwijder het plastic van de aardappelgratin en gooi weg. Bak tijdens de laatste 25 minuten van de baktijd mee met de ham.
  • Snijd de helft van de ui in partjes en de overige ui in dunne halve ringen.
  • Verhit de overige roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 7 - 8 minuten.
Jus maken
3
  • Voeg de bloem toe en blijf roeren tot de bloem volledig is opgenomen.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en laat al roerend opnemen.
  • Roer de uienchutney en de overige bouillon erdoor en breng aan de kook. Laat 1 minuut zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en houd apart.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccolini.
Amandelschaafsel roosteren
4
  • Kook de broccolini 3 - 5 minuten, of eventueel langer voor zachtere broccolini. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de uienpartjes 3 - 4 minuten.
Afmaken
5
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn, roer de honing erdoor en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Voeg, vlak voor serveren, de broccolini en de overige tijm toe. Bak 3 - 5 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Serveren
6
  • Verwarm de uienjus op laag vuur.
  • Leg de broccolini in een serveerschaal en strooi de granaatappelpitjes erover. Garneer met het geroosterd amandelschaafsel.
  • Snijd de ham in plakjes en serveer met de uienjus.
  • Serveer de aardappelgratin ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders