In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Bell pepper strips
100 g
Italian vegetable mix
75 g
Chopped ​​red onion
2 piece
Pork sausage with tomato & rosemary
piece
Pork sausage with sea salt & black pepper
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
â…“ sachet(s)
BBQ spice rub
½
Tomato paste
85 g
Wholewheat couscous
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
50 g
Organic full-fat yogurt
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Low sodium beef stock
1 tablespoon
Olive oil
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de paprikareepjes en groentemix 3 - 5 minuten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.
Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan alvast water voor de volgende stap.
Voeg de tomatenpuree, Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ rub per persoon toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Bereid 175 ml runderbouillon per persoon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan.
Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.
Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous. Serveer met de yoghurtsaus.