HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGekruide Kipfilet Met Champignonroomsaus
topBanner
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio

Lees meer

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:FamilieLekker snelLekker snelFamilie
Allergenen :SesamzaadSelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Champignons

150 gram

Sperziebonen

170 gram

Witte langgraanrijst

1 zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSesamzaad, Selderij)

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)873 kcal
Energie (kJ)3654 kJ
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels5.01 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de champignons 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbranden, maar dat gebeurt niet. Voeg dus geen extra olie toe.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

5

Voeg de slagroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met champignons. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 – 12 minuten.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken.

6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de overige gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.