HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegratineerde Aubergine Met Zoete Aardappelpuree
topBanner
Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

met kaas en bieslook

Lees meer

De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt, maar daarmee wordt het gerecht ook calorierijker. Vind je de schil van de aubergine wat stug? Deze kun je er eventueel afhalen.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Aubergine

150 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

600 gram

Zoete aardappel

5 gram

Verse bieslook

1 stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3749 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers28.5 g
Vezels13 g
Eiwitten26 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Snijplank
Dunschiller
Aardappelstamper
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout.

2

Bestrooi de aubergineplakken met de helft van de kaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat de aubergineplakken zacht zijn

3

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil de aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappel 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

5

Stamp met een aardappelstamper de zoete aardappel tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook, de paprikablokjes en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.

6

Verdeel de zoeteaardappelpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.