Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Gekruid rundergehakt
400 gram
Italiaanse groentemix
(Kan bevattenSelderij)2 stuk(s)
Bruine ciabatta
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))4 el
Passata
25 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Tomaat
60 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Runderbouillonblokje
1 el
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.Halveer de ciabatta’s en leg ze op een bakplaat of ovenrooster met bakpapier. Bak de halve ciabatta 3 – 4 minuten in de oven.
Voeg de passata toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve broodjes.Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn.Meng de dressing met de tomaat en slamix. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de salade erbij.