topBanner
Gegratineerd broodje rundergehakt

Gegratineerd broodje rundergehakt

met bruine ciabatta, gemengde groenten en een salade

Lees meer

Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel?

Labels:Lekker snelFamilieCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Gekruid rundergehakt

400 gram

Italiaanse groentemix

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 el

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.Halveer de ciabatta’s en leg ze op een bakplaat of ovenrooster met bakpapier. Bak de halve ciabatta 3 – 4 minuten in de oven.

3

Voeg de passata toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve broodjes.Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn.Meng de dressing met de tomaat en slamix. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de salade erbij.