Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
200 gram
Italiaanse groentemix
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
40 gram
Passata
15 gram
Geraspte belegen kaas
½ stuk(s)
Tomaat
30 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
0.13 stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 220 graden.Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.Halveer de ciabatta’s en leg ze op een bakplaat of ovenrooster met bakpapier. Bak de halve ciabatta 3 – 4 minuten in de oven.
Voeg de passata toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve broodjes.Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn.Meng de dressing met de tomaat en slamix. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de salade erbij.
Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Jij hoeft je geen zorgen te maken - dit gerecht bevat bijna 300 gram groente per portie.