HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegratineerd Broodje Rundergehakt
topBanner
Gegratineerd broodje rundergehakt

Gegratineerd broodje rundergehakt

met bruine ciabatta, gemengde groenten en een salade

Lees meer

Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel?

Labels:Lekker snelFamilieCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Gekruid rundergehakt

400 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 el

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Bakplaat
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.Halveer de ciabatta’s en leg ze op een bakplaat of ovenrooster met bakpapier. Bak de halve ciabatta 3 – 4 minuten in de oven.

3

Voeg de passata toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve broodjes.Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn.Meng de dressing met de tomaat en slamix. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de salade erbij.