Skip to main content
Gebakken honing-sesamfeta met romige parelgerst

Gebakken honing-sesamfeta met romige parelgerst

met gegrilde groenten, verse dille en olijven

Met dit recept tover je 268 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gerst
Gluten
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelgerst

(Bevat: Gerst, Gluten Kan bevatten: Gluten, Rogge, Tarwe)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Groene olijven

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

⅕ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3182 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers17 g
Vezels12.6 g
Eiwitten24.8 g
Zout3.6 g
Potassium703.5 mg
Calcium43.7 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Grote kom

Instructies

Parelgerst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan of steelpan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de parelgerst ongeveer 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat de parelgerst niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Voorbereiden
2
  • Snijd de courgette in blokjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verdeel de courgette en de paprika over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster 20 - 25 minuten in de oven.
Feta bakken
3
  • Verdeel het sesamzaad en de Midden-Oosterse kruidenmix over een bord.
  • Besprenkel de feta met honing zodat de feta rondom bedekt is.
  • Leg de feta voorzichtig in het sesamzaad en de kruidenmix, druk voorzichtig aan en zorg dat de feta rondom bedekt is.
  • Leg de feta naast de groenten op de bakplaat, voeg een klein scheutje olijfolie toe en bak de laatste 15 - 20 minuten mee in de oven.
Snijden
4
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de verse dille fijn.
  • Snijd de olijven fijn.
Mengen
5
  • Meng in een grote saladekom de parelgerst met de roomkaas, de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn en de helft van de dille. Voeg het sesamzaad en de Midden-Oosterse kruidenmix toe die over zijn na het bedekken van de feta en meng goed.
  • Voeg wat van het bewaarde kookvocht toe om het geheel extra romig te maken.
  • Roer de courgette, paprika en tomaten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de parelgerst op borden en leg de gebakken feta er voorzichtig bovenop.
  • Garneer met de olijven en de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders