Frisse krieltjessalade met gerookte forel en bietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse krieltjessalade met gerookte forel en bietjes

Frisse krieltjessalade met gerookte forel en bietjes

met appel, dragon en gekookt ei

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Appel

⅓ head

Botersla

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

5 gram

Verse dragon en bieslook

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)760 kcal
Energie (kJ)3181 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Kleine kom

Instructies

Bietjes koken
1

Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Krieltjes koken
2

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes, afgedekt, in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten 1 ei per persoon mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af. Spoel de krieltjes en eieren met koud water zodat ze afkoelen.

Snijden
3

Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm. Was de botersla en snijd in repen. Trek de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken of gebruik je handen. Haal de blaadjes dragon van de takjes en snijd de dragonblaadjes en de bieslook fijn.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van dragon? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.

Salade maken
4

Maak in een kleine kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode biet, appel, botersla, krieltjes en gerookte forel toe aan een saladekom. Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.

Eieren pellen
5

Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. Garneer met de overige dressing en de rest van de verse kruiden.