Focaccia met gehaktballetjes en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Focaccia met gehaktballetjes en mozzarella

Focaccia met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Deze belegde focaccia zet je binnen 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Knoflookpuree

50 gram

Gesneden ui

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

80 gram

Passata

1 stuk(s)

Focaccia met zongedroogde tomaat

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Sesamzaad)

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers17 g
Vezels6 g
Eiwitten48 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en gesneden ui een halve minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin. Blus de pan af met de passata en per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Focaccia bakken
2

Halveer ondertussen de focaccia in de lengte. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg de gehalveerde focaccia's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.

Salade maken
3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Hak de blaadjes van het basilicum grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de cherrytomaten en de helft van het basilicum door de dressing.

Serveren
4

Verdeel de focaccia over de borden en schep de gehakballetjes in tomatensaus over de broodjes. Garneer met het overige basilicum. Serveer de salade ernaast.