Pecorino is van schapenkaas gemaakt heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Pasta
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Kastanjechampignons
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
20 gram
Veldsla
2.5 gram
Verse krulpeterselie
15 gram
Geraspte pecorino
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
Scheur de veldsla grof. Hak de krulpeterselie grof. Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.