Farfalle met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino

In dit pestogerecht spelen paddenstoelen de hoofdrol. Ze barsten van de vitamine B en zijn daarmee perfect om je immuunsysteem een boost te geven. Als je paddenstoelen bakt en ze op smaak wilt brengen met zout, kun je dit het beste na het bakken doen. Zo voorkom je dat ze tijdens het bakken veel vocht verliezen, waardoor de smaak en textuur kunnen veranderen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Veldsla

2.5 gram

Verse krulpeterselie

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)412 kcal
Energie (kJ)1726 kJ
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten5.2 g
waarvan suikers2.7 g
Vezels3.8 g
Eiwitten7.8 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Bakken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle.

• Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

• Snipper de sjalot.

• Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

Voorbereiden
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 - 7 minuten. 
  • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
Op smaak brengen
3
  • Scheur de veldsla grof. 
  • Hak de krulpeterselie grof. 
  • Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla over de borden. 
  • Schep de pasta erop. 
  • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.