Niets leuker dan een zelfgebakken koekjes voor Vaderdag! En zelf bakken is een eitje met onze Bakbox. Met dit recept bak je in een handomdraai heerlijke koekjes met bosbessenjam om samen van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Rietsuiker
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
60 gram
Bosbessenjam
100 gram
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 tl
Bakpoeder
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Lupine)
Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in kleine blokjes. Meng in een grote kom de roomboter, rietsuiker, het bakpoeder, het tarwebloem en een snuf zout. Houd 1 el bloem apart om het aanrecht mee te bestuiven. Kneed met de hand tot een homogeen kruimeldeeg, of gebruik een keukenmachine met deeghaak. Voeg dan 1 ei toe en kneed verder tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie. Laat het deeg minimaal een halfuur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het aanrecht met het overige meel. Haal het deeg uit het plasticfolie en rol het met een deegroller uit tot ongeveer 3 - 4 mm dik.
Steek een even aantal vormpjes uit het deeg. Kneed de restjes weer samen en steek verder tot het deeg op is. Leg de helft van de vormpjes op de bakplaat en schep op elk vormpje een lepeltje jam. Steek met een kleiner vormpje een opening in de andere helft van de vormpjes deeg. Leg ze bovenop de koekjes op de bakplaat, zodat de jam zichtbaar is door de opening.
Bak de koekjes in 10 – 12 minuten lichtbruin. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 15 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdicht koekblik.