topBanner
Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s

Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s

Een typisch Thais gerecht met omeletreepjes en koriander

Lees meer

Er is een dat alle Thaise gerechten gemeen hebben: de balans tussen zoet, zuur, zout en pittig is precies goed! Het gedroogde citroengras, sereh genoemd, heeft, door het drogen en malen, een iets sterkere smaak dan vers citroengras.

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaPinda'sNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Snijbonen

2 stuk(s)

Bosui

4 takje(s)

Verse koriander

2 tl

Gemalen citroengras

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2326.304 kJ
Energie (kcal)556 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten13 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen en bewaar het witte en groene deel apart. Snijd of hak de koriander fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het witte deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen, het groene deel van de bosui, de sereh en 3 el water per persoon toe, draai het vuur middelhoog en bak, afgedekt, 8 minuten.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

5

Kluts de eieren met een scheutje melk, peper en zout in een kom. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Snijd vervolgens de omelet in smalle repen.

6

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten. Breng op smaak met de sojasaus en bruine suiker en verhit nog 1 minuut. Voeg de helft van de omeletreepjes toe.

7

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de overige omeletreepjes, de honingpinda’s en koriander.