Skip to main content
Havermout uit de oven
Havermout uit de oven

Goedemorgen!

Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Banaan

25 gram

Dadelstukjes

75 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

1.5 tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

175 ml

Halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Bakpoeder

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Lupine)

Voedingswaarden

Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers36.8 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g
Zout0.3 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil en snijd de appel in kleine blokjes. Prak de banaan fijn met een vork in een mengkom.

2

Voeg de dadelstukjes, havermout, bakpoeder en kaneel bij de banaan en meng goed.

3

Voeg de appel en het ei toe aan het beslag en roer goed door. Voeg als laatste de melk en een snufje zout toe.

4

Schenk het havermoutbeslag in een kleine ovenschaal met bakpapier (zie tip) en bak 20 - 25 minuten in de oven. De havermout is gaar wanneer je er met een satéprikker in kan prikken en deze er droog uitkomt.

5

Verdeel de havermout uit de oven over.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders