HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThaise Rijst Met Groene Curry En Snijbonen
topBanner
Thaise rijst met groene curry en snijbonen

Thaise rijst met groene curry en snijbonen

Met een spiegelei

Lees meer

In Thailand is groene curry een van de meest gegeten curries en heeft bijna iedere familie zijn eigen recept. Met de groene currypasta van deze week kun je meerdere kanten op. Je kunt de curry samen met de rijst en groenten roerbakken óf er een romige saus van maken door het te mengen met kokosmelk (als je dat in huis hebt).

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :Pinda'sNotenMelk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

30 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

2 cm

Verse gember

350 gram

Snijbonen

2 stuk(s)

Vleestomaat

100 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)646 kcal
Energie (kJ)2702.864 kJ
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de basmatirijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper vervolgens de rode ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de currypasta toe, vul het bakje van de currypasta vervolgens met water en voeg ook toe. Voeg daarna de snijbonen toe, dek de pan af en laat 8 minuten zachtjes koken.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Besprenkel het ei tijdens het bakken met 1 tl sojasaus per persoon.

6

Voeg tenslotte de gekookte rijst, tomaat en overige sojasaus toe aan de wok of hapjespan met snijbonen en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Verdeel de rijst over de borden, bestrooi met de cashewnoten en serveer met het spiegelei.