Thaise rijst met groene curry en snijbonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise rijst met groene curry en snijbonen

Thaise rijst met groene curry en snijbonen

Met een spiegelei

In Thailand is groene curry een van de meest gegeten curries en heeft bijna iedere familie zijn eigen recept. Met de groene currypasta van deze week kun je meerdere kanten op. Je kunt de curry samen met de rijst en groenten roerbakken óf er een romige saus van maken door het te mengen met kokosmelk (als je dat in huis hebt).

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

1 cm

Verse gember

175 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Vleestomaat

50 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)646 kcal
Energie (kJ)2703 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de basmatirijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de snijbonen in schuine reepjes/
3

Snipper vervolgens de rode ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de currypasta toe, vul het bakje van de currypasta vervolgens met water en voeg ook toe. Voeg daarna de snijbonen toe, dek de pan af en laat 8 minuten zachtjes koken.

Bak 1 spiegelei per persoon.
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Besprenkel het ei tijdens het bakken met 1 tl sojasaus per persoon.

Voeg de rijst, tomaat en sojasaus toe.
6

Voeg tenslotte de gekookte rijst, tomaat en overige sojasaus toe aan de wok of hapjespan met snijbonen en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer met het spiegelei.
7

Verdeel de rijst over de borden, bestrooi met de cashewnoten en serveer met het spiegelei.