Double veggie - Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Double veggie - Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met sperziebonen, verse kruiden en sla- en pittenmix als extra

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

½ stuk(s)

Sjalot

4.95 gram

Verse dille & bieslook

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

140 gram

Mais in blik

40 gram

Mayonaise

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)364 kcal
Energie (kJ)1524 kJ
Vetten8.7 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten58.1 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels13.1 g
Eiwitten9.6 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Vergiet
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. 
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).


Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Kipfilet bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.
  • Snipper ondertussen de sjalot heel fijn (zie Tip).
  • Snijd de dille en bieslook fijn.

Tip: Later doe je de sjalot rauw bij de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de sjalotjes dan een paar minuten mee in de koekenpan.

Snijden
3
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Laat de mais uitlekken.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en de helft van de verse kruiden.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
Serveren
4
  • Voeg de slamix, krieltjes, sperziebonen, cherrytomaten, komkommer, sjalot, mais en pittenmix toe aan de saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Leg de gesneden kipfilet erop en garneer met de overige verse kruiden.