HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrieltjessalade Met Mediterrane Kipfilet
topBanner
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met sperziebonen, verse kruiden en sla- en pittenmix als extra

Extra groente
Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:Lekker snel
Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

75 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse dille & bieslook

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Komkommer

75 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3366 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.Snipper ondertussen de sjalot heel fijn. Snijd de dille en bieslook fijn.

3

Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en de helft van de verse kruiden. Snijd de kipfilet in reepjes.

4

Voeg de slamix, krieltjes, sperziebonen, cherrytomaten, komkommer, sjalot, mais en pittenmix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de gesneden kipfilet erop en garneer met de overige verse kruiden.