topBanner
Courgettepasta met romige kruidensaus

Courgettepasta met romige kruidensaus

met champignons en aubergine als extra

Extra groente
Lees meer

In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Aubergine

250 gram

Champignons

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Rode basilicum

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

100 gram

Courgette-spaghetti

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten. Snijd de aubergine in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd de rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het rode basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

5

Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van de kaas, walnootstukjes en het rode basilicum.