Skip to main content
Courgettepasta met romige kruidensaus

Courgettepasta met romige kruidensaus

met champignons en aubergine als extra

4.4
(57)

In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Aubergine

125 gram

Champignons

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pesto-vinaigrette

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Rode basilicum

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Courgette-spaghetti

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten. Snijd de aubergine in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Spaghetti koken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten.

Smaakmakers mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd de rode basilicum fijn. Maak ondertussen in een kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het rode basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

Mengen
5

Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van de kaas, walnootstukjes en het rode basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders