In Scandinaviƫ zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen
250 gram
Aardappelen
Ā½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
Ā¼ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Little gem
2 stuk(s)
Doradefilet
(Bevat Vis)
1 tl
Wittewijnazijn
Ā½ el
Olijfolie
Ā½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
Ā½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
4 tl
Mosterd
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 ā 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat aardappelen super gezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze eerste energiebron, rijk aan kalium voor een gezond bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energiele.. zie ffacts
Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, sjalot, little gem en de dille door de dressing (zie TIP)
Tip: Houd je niet van rauwe sjalot? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.
Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd ā gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 ā 3 minuten op de huid en 1 ā 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de mosterddorade erop.
Tip: Je hebt nu niet alleen een maaltijd vol vitaminen en mineralen op je bord, maar ook nog eens eentje met weinig zout en calorieƫn. Lekker licht en gebalanceerd dus!