Double protein - Scandinavische salade met doradefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Scandinavische salade met doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen

In Scandinaviƫ zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

Ā½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Ā¼ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Little gem

2 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

Ā½ el

Olijfolie

Ā½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

Ā½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

4 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3209 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten50.1 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten50.6 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

ā€¢Hapjespan met deksel
ā€¢Saladekom
ā€¢Keukenpapier
ā€¢Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 ā€“ 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen super gezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze eerste energiebron, rijk aan kalium voor een gezond bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energiele.. zie ffacts

Snijden
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, sjalot, little gem en de dille door de dressing (zie TIP)

Tip: Houd je niet van rauwe sjalot? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.

Dorade insmeren
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd ā€“ gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Dorade bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 ā€“ 3 minuten op de huid en 1 ā€“ 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de mosterddorade erop.

Tip: Je hebt nu niet alleen een maaltijd vol vitaminen en mineralen op je bord, maar ook nog eens eentje met weinig zout en calorieƫn. Lekker licht en gebalanceerd dus!