Skip to main content
Crostini’s met burrata en serranoham
Crostini’s met burrata en serranoham

Crostini’s met burrata en serranoham

om te delen | met camembert met cranberrychutney

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Gluten
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

40 gram

Serranoham

80 gram

Franse camembert

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

1 bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

40 gram

Cranberrychutney

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Zwarte peper

Voedingswaarden

Energie (kJ)3260 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten76.6 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels4.9 g
Eiwitten31.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

Crostini's bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de baguettes in 16 schuine plakjes en besprenkel met de olijfolie.
  • Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Scheur de serranoham in kleine stukjes en bak de laatste 5 minuten mee. Gebruik eventueel een tweede bakplaat.
Toppings voorbereiden
2
  • Snijd de camembert in plakjes. 
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Verdeel de burrata over de helft van de geroosterde broodplakjes. Breng op smaak met peper.
  • Garneer de burrata-crostini's met de serranoham en besprenkel met de balsamicocrème.
Serveren
3
  • Beleg de andere helft van de geroosterde broodplakjes met de camembertplakjes.
  • Verdeel de cranberrychutney over de camembert-crostini's.
  • Garneer de crostini's met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders