Skip to main content
Couscoussalade met zalmfilet en bieten

Couscoussalade met zalmfilet en bieten

Met feta-venkelzaadcrumble en citroen-dilledressing

Met dit recept tover je 270 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja)

250 gram

Gekookte rode bieten

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat: Vis)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

75 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Soja, Selderij, Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Rogge, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

75 ml

Kokend water

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3206 kJ
Energie (kcal)766 kcal
Vetten44.5 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten48.9 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels13.1 g
Eiwitten35.2 g
Zout3 g
Potassium196 mg
Calcium116.7 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Couscous wellen
1
  • Breng het water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de couscous af. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna de couscous los met een vork.
  • Snijd ondertussen de rode biet in dunne plakjes.
  • Snijd de dille fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
Zalm bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de zalm 3 - 4 minuten op de huid, of tot de huid krokant is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Draai de zalm om en bak 2 - 3 minuten op de andere kant (zie Tip).
  • Kneus het venkelzaad met een pan. Meng in een kom het gekneusde venkelzaad met de feta. 

Tip: Heb je de zalm liever goed doorbakken? Bak de zalm dan per kant 2 - 3 minuten langer.

Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de rode biet met balsamicoazijn naar smaak. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Voeg de citroenrasp, de helft van de dille, het sap van 1 citroenpartje per persoon en de extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een dressing.
  • Voeg de couscous, citroen-dilledressing en slamix toe aan de saladekom en meng goed door elkaar (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra citroensap naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verdeel de couscoussalade over diepe borden. 
  • Garneer met het feta-venkelzaadmengsel.
  • Leg de zalm erop en garneer met de overige dille.

Weetje: Volkoren couscous bevat 5 keer meer vitamine B2 en 3 keer meer vitamine E dan gewone couscous.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders