Skip to main content
Bakbox | Blauwe bessen-chocoladebrownies
Bakbox | Blauwe bessen-chocoladebrownies

Bakbox | Blauwe bessen-chocoladebrownies

+/- 9 stuks | met amandelschaafsel

4.4
(4)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Zelf chocoladebrownies maken? Deze week bak je ze lekker luchtig: met blauwe bessen en amandelschaafsel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Ei
Tarwe
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

80 ml

Water

40 gram

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)4288 kJ
Energie (kcal)1025 kcal
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten163.3 g
waarvan suikers103 g
Vezels8.5 g
Eiwitten21 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Bakpapier
Grote kom

Instructies

1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes.
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

 

2
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip).
  • Voeg 2/3 van de blauwe bessen toe aan het beslag. 

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

 

3
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven.
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan (zie Tip).

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.

4
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  • Garneer met de overige blauwe bessen.
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders