De koudgerookte zalm in dit gerecht is op duurzame wijze ge-kweekt in de fjorden van Noorwegen. Vervolgens wordt de zalm in Nederland op ambachtelijke wijze koudgerookt. Deze zalm past perfect bij de zachte venkel en de frisse citroen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Volkoren casarecce
80 gram
Warmgerookte zalm
20 gram
Rucola
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snijd de sjalot in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen. Snijd de courgette in halve plakken. Pers het sap van de citroen uit.
Kook de caserecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de venkel toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de courgette toe. Haal na 4 minuten de deksel van de pan, voeg 1 el citroensap per persoon toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de zalm, met een mes of vork, in kleine stukken en scheur de rucola klein.
Voeg de gekookte caserecce, ⅔ van de zalm en het grootste deel van de rucola toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige zalm en rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.