
Bruschetta caprese als extra
2 porties | met mozzarella, tomaat en balsamicocrème
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Borreltijd? Maak er een extra speciaal moment van met zelfgemaakte bruschetta caprese - op en top Italiaans en klaar in slechts een kwartiertje.
Labels:
Veggie
Allergenen :
Rogge
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Sulfiet
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
2 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
1 stuk(s)
Knoflookteen
3 stuk(s)
Tomaat
1 bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
8 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
10 gram
Vers basilicum
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snijd elke ciabatta in 4 sneetjes en bak 5 - 8 minuten in de oven.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Snijd de mozzarella in 8 dunne plakken.
2
- Snijd of scheur het basilicum grof.
- Meng de tomatenblokjes in een kom met de Siciliaanse kruiden. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.
- Voeg 2/3 van het basilicum toe en meng door de tomaten. Laat staan tot serveren.
3
- Haal de broodjes na het bakken in stap 1 uit de oven en zet de oven op de grillstand.
- Pel de knoflookteen en snijd doormidden.
- Wrijf de knoflook met de snijkant over de bovenkant van de broodjes.
- Leg op elk broodje een plakje mozzarella en grill de broodjes 2 - 3 minuten op de hoogste stand in de oven, of tot de mozzarella licht gesmolten is.
4
- Verdeel de tomatenblokjes over de broodjes.
- Besprenkel de bruschetta met de balsamicocrème en bestrooi met het overige basilicum.