HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoerenworst Met Pastinaak Wortelstamppot
topBanner
Boerenworst met pastinaak-wortelstamppot

Boerenworst met pastinaak-wortelstamppot

met uienchutney, tomaat en oude kaas

Lees meer

Pastinaak staat bekend als wintergroente maar kan het hele jaar door gegeten worden. Wist je dat hij zoeter wordt van smaak door vorst?

Labels:FamilieComfortfoodExtra groenteFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Boerenworst

(Kan bevattenGluten, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

400 gram

Aardappelen

400 gram

Bospeen

130 gram

Pastinaak

10 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

10 ml

Melk

⅕ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)883 kcal
Energie (kJ)3695 kJ
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels14.21 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in kwarten. Leg de boerenworst in een ovenschaal en snijd de bovenkant een beetje in. Leg op elke worst 2 tomatenpartjes en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de overige tomaat rondom de boerenworst in de ovenschaal. Bak 20 minuten in de oven, of tot de tomaten en worst gaar zijn.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

2

Weeg de bospeen en de pastinaak af. Was de aardappelen, de bospeen en de pastinaak grondig. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de pastinaak en bospeen in stukken van 2 cm.

Tip: Je kunt eventueel de aardappelen, bospeen en pastinaak ook schillen.

3

Zorg dat de aardappel, bospeen en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook in 20 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Hak ondertussen de verse kruiden fijn.

4

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en 1/2 el roomboter per persoon toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de geraspte oude kaas en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, leg de boerenworst met tomaat erbij en garneer met de verse kruiden. Serveer met de uienchutney.

Tip: Schenk eventueel wat van het bakvet uit de ovenschaal over de stamppot.