Boerenworst met gebakken ui en currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met aardappelpartjes en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3544 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten72.9 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels13.4 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Schil de aardappelen en snijd in partjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. 
  • Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. 
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, appel, wittekool en wortel toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Worst bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Serveren
4
  • Snijd de worst open en schep de ui en saus erbovenop.
  • Serveer de worst met de aardappelpartjes en de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.