Banana Bread [healthy]
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Banana Bread [healthy]

Banana Bread [healthy]

with dates and walnuts | sharing

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
•Tarwe
•Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Banaan

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1.5 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

80 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

70 ml

Zonnebloemolie

50 ml

[Plantaardige] melk

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6351 kJ
Energie (kcal)1518 kcal
Vetten70.2 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten186.9 g
waarvan suikers99.5 g
Vezels14.2 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Bakpapier
•Mengkom
•Cakeblik met een lengte van 25 cm
•Handmixer
•Satéprikkers

Instructies

1
  • Preheat the oven to 160°C.
  • Grease a loaf tin or line it with parchment paper.
  • Add three bananas to a mixing bowl and mash them with a fork. 
2
  • Add the sunflower oil, honey, milk and eggs to the banana, then mix with a handheld mixer until combined.
  • Add the flour, cinnamon, baking powder and salt to the bowl and mix until combined. 
  • Mix in the chopped dates and walnuts. 
3
  • Pour the batter into the loaf tin. 
  • Cut the fourth banana in half lengthways and place each half face-up on top of the batter.
  • Put the banana bread in the oven for 45 - 55 minutes.
4
  • After 45 minutes, check if the cake is done by poking it with a skewer.
  • If the skewer comes out clean, the cake is ready. Remove it from the oven and let the cake cool completely.
  • Cut the cake into slices and serve.