In dit recept bereid je groentefrietjes van zoete aardappel en gele wortel. Frietjes bomvol vitaminen. Dat is nog eens bewust genieten! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Aubergine
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Harissa
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
50 gram
Passata
150 gram
Zoete aardappel- en gele peenfriet
½ stuk(s)
Komkommer
2.5 gram
Verse munt
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
2 el
Zonnebloemolie
½ el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de groentefrietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 17 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Voeg de verse munt en de komkommer toe. Meng de salade goed door en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de aubergineplakken in de pan. Bak 4 - 5 minuten per kant gaar. Laat vervolgens de aubergineplakken uitlekken op een bord met keukenpapier. Pureer in een hoge kom per persoon: 50 g passata, 25 g witte kaas en 15 g harissa tot een glad geheel met de staafmixer.
Leg de grootste aubergineplak op een bord en besmeer met 1 el van de saus per persoon. Leg daarbovenop nog een aubergineplak en besmeer nogmaals met 1 el saus per persoon. Ga zo door tot de aubergineplakken op zijn. Verkruimel de overige witte kaas over de torentjes. Serveer de groentefrietjes en komkommer-muntsalade ernaast. De overige saus gebruik je als dip bij de groentefrietjes.
Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?