HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginetorentjes Met Witte Kaas
topBanner
Auberginetorentjes met witte kaas

Auberginetorentjes met witte kaas

met groentefrietjes en komkommer-muntsalade

Lees meer

In dit recept bereid je groentefrietjes van zoete aardappel en gele wortel. Frietjes bomvol vitaminen. Dat is nog eens bewust genieten! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieLekker snelExtra groenteNieuwNewInspiratie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Aubergine

100 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 gram

Harissa

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ pak(ken)

Passata

300 gram

Zoete aardappel- en gele peenfriet

1 stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

4 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)548 kcal
Energie (kJ)2293 kJ
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten26 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels8.64 g
Eiwitten14 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Bord
Koekenpan
Staafmixer
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de groentefrietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 17 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Voeg de verse munt en de komkommer toe. Meng de salade goed door en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de aubergineplakken in de pan. Bak 4 - 5 minuten per kant gaar. Laat vervolgens de aubergineplakken uitlekken op een bord met keukenpapier. Pureer in een hoge kom per persoon: 50 g passata, 25 g witte kaas en 15 g harissa tot een glad geheel met de staafmixer.

4

Leg de grootste aubergineplak op een bord en besmeer met 1 el van de saus per persoon. Leg daarbovenop nog een aubergineplak en besmeer nogmaals met 1 el saus per persoon. Ga zo door tot de aubergineplakken op zijn. Verkruimel de overige witte kaas over de torentjes. Serveer de groentefrietjes en komkommer-muntsalade ernaast. De overige saus gebruik je als dip bij de groentefrietjes.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?