Auberginetorentjes met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginetorentjes met witte kaas

Auberginetorentjes met witte kaas

met groentefrietjes en komkommer-muntsalade

In dit recept bereid je groentefrietjes van zoete aardappel en gele wortel. Frietjes bomvol vitaminen. Dat is nog eens bewust genieten! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
New
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Aubergine

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

50 gram

Passata

150 gram

Zoete aardappel- en gele peenfriet

½ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse munt

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)548 kcal
Energie (kJ)2293 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten26 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.6 g
Eiwitten14 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Bord
Koekenpan
Staafmixer
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de groentefrietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 17 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Salade maken
2

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl honing. Voeg de verse munt en de komkommer toe. Meng de salade goed door en breng op smaak met peper en zout.

Aubergine bakken
3

Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de olie goed heet is, de aubergineplakken in de pan. Bak 4 - 5 minuten per kant gaar. Laat vervolgens de aubergineplakken uitlekken op een bord met keukenpapier. Pureer in een hoge kom per persoon: 50 g passata, 25 g witte kaas en 15 g harissa tot een glad geheel met de staafmixer.

Serveren
4

Leg de grootste aubergineplak op een bord en besmeer met 1 el van de saus per persoon. Leg daarbovenop nog een aubergineplak en besmeer nogmaals met 1 el saus per persoon. Ga zo door tot de aubergineplakken op zijn. Verkruimel de overige witte kaas over de torentjes. Serveer de groentefrietjes en komkommer-muntsalade ernaast. De overige saus gebruik je als dip bij de groentefrietjes.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?