Skip to main content
Appel-peercrumble met kruidnotentopping
Appel-peercrumble met kruidnotentopping

Appel-peercrumble met kruidnotentopping

om te delen | met slagroom

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Kruidnoten

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad, Soja, Ei)

2 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Peer

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

110 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

Zelf toevoegen

5 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Bloem

Voedingswaarden

Energie (kJ)6096 kJ
Energie (kcal)1457 kcal
Vetten62.2 g
waarvan verzadigd39.7 g
Koolhydraten166.8 g
waarvan suikers112.7 g
Vezels7.5 g
Eiwitten10.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Ovenschaal
Deegroller
Kom
Handmixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder het klokhuis van de appels en peer. Snijd de appels en peer in blokjes. 
  • Meng in een grote kom met 1 el bloem, 100 gram suiker en de speculaaskruiden.
  • Verdeel het appelmengsel over een ovenschaal.
2
  • Maal de kruidnoten in een keukenmachine tot kruimels (zie Tip).
  • Meng in een grote kom de kruimels met de roomboter tot het een zanderige, kruimelige textuur heeft en samenklontert als je het samenknijpt.
  • Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm door het deeg tussen je vingers te wrijven en te drukken.

Tip: Heb je geen keukenmachine in huis? Voeg de kruidnoten toe aan een diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller.

3
  • Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het appel-peermengsel.
  • Bak de crumble in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven.
  • Voeg de slagroom en 10 gram suiker toe aan een kom. Klop met een mixer tot een stevige slagroom.
  • Serveer de crumble. Garneer met slagroom naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders