HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAndijviestamppot Met Een Gekruide Varkensworst
topBanner
Andijviestamppot met een gekruide varkensworst

Andijviestamppot met een gekruide varkensworst

Lees meer

Voor deze stamppot ga je aan de slag met een frisse mix van andijvie en radicchio. De radicchio behoort tot dezelfde plantensoort als witlof en heeft ook een bittere smaak. Als tegenhanger bak je de uien in balsamicoazijn, wat ze een verrassend zoete smaak geeft.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Varkensworst met peterselie en knoflook

400 gram

Andijvie en radicchio

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3201 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout1.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (agria). Schil of was de aardappelen grondig, snijd in grote stukken en kook, afgedekt, 15 minuten. Giet af, bewaar een klein deel van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen.

3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de peterselie & knoflookworst in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.

4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de groentemix van andijvie en radicchio 5 minuten op middellaag vuur.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe groentemix van andijvie en radicchio door de stamppot en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

6

Verdeel de andijviestamppot over de borden, garneer met de gebakken rode ui en kruidenkaasblokjes. Serveer met de peterselie & knoflookworst.