topBanner
Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst

Andijviestamppot met Brandt&Levie-worst

Met kruidenkaas en cherrytomaatjes

Lees meer

Je geeft deze klassieke andijviestamppot een smaakvolle twist door de uien in balsamicoazijn te bakken, voor een lekkere zoete smaak. Bij de stamppot eet je peterselie-knoflookworst van Brandt & Levie. Deze worstmakers werken met varkensboeren die goed voor hun varkens zorgen en dat proef je!

Labels:Original
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Varkensworst met peterselie en knoflook

300 gram

Gesneden andijvie

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3234 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig, snijd in grote stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Halveer de rode cherrytomaten.

3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.

4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Stamp de aardappelen met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Roer de gebakken andijvie, de rauwe andijvie en de cherrytomaten door de stamppot en breng op smaak met mosterd, zout en peper.

6

Verdeel de stamppot over de borden, en garneer met de gebakken rode ui en de kruidenkaasblokjes. Serveer met de varkensworst.