Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm

Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm

met zure room, dille en frisse radijssalade

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dille & bieslook

1 stuk(s)

Warmgerookte zalm

2 stuk(s)

Ei

20 gram

Rucola en veldsla

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Bloem

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)978 kcal
Energie (kJ)4090 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Rasp
Vergiet
Kom
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de radijs in dunne plakjes. Pers de citroen uit en snijd de verse dille en de verse bieslook fijn. Verdeel de warmgerookte zalm in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Voeg de helft van de eieren toe en kook ze in 6 - 8 minuten hard. Giet af en spoel met koud water. Pel het ei en snijd het ei in kwarten.

Tip: Hou je van een zacht gekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Wil je liever een hard gekookt ei? Kook ze dan 10 minuten.

Salade maken
2

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, dille, 1/2 el van het citroensap per persoon, peper en zout tot een dressing. Voeg de slamix, de gekookte eieren en de radijs toe en schep goed om. Laat de smaken intrekken tot serveren.

Raspen
3

Schil de aardappelen en rasp de aardappelen en de ui met een grove rasp. Voeg beide toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken.

Mengen
4

Klop de overige eieren in een kom goed los met een vork. Voeg per persoon 1/2 el van het ei toe aan een grote kom en meng met de geraspte aardappelen en ui, de bloem, peper en flink wat zout.

Koekjes bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, 5 hoopjes van het aardappelmengsel per persoon in de koekenpan. Druk de hoopjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten.

Serveren
6

Verdeel de aardappelkoekjes over de borden en leg er de stukjes zalm tussen. Voeg een lepel zure room toe en serveer met de salade. Bestrooi met de bieslook.