HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardappelkoekjes Met Warmgerookte Zalm
topBanner
Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm

Aardappelkoekjes met warmgerookte zalm

met zure room, dille en koolrabi-appelsalade

Premium
Lees meer

Wist je dat koolrabi een van de weinige knolgroenten is die boven de grond groeit?

Allergenen :VisEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Koolrabi

1 stuk(s)

Appel

⅔ bos(sen)

Radijs

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse dille & bieslook

200 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

2 el

Bloem

4 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1010 kcal
Energie (kJ)4226 kJ
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels12 g
Eiwitten41 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Rasp
Vergiet
Kom
Grote kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Weeg 125 g van de koolrabi per persoon af. Schil de koolrabi en verwijder het klokhuis van de appel. Snijd beide in dunne staafjes en snijd de radijs in dunne plakjes. Pers de citroen uit en snijd de verse dille en de verse bieslook fijn. Verdeel de warmgerookte zalm in grove stukken.

2

Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, dille, 1/2 el van het citroensap per persoon, peper en zout tot een dressing. Voeg de koolrabi, de appel en de radijs toe en schep goed om. Laat de smaken intrekken tot serveren.

3

Schil de aardappelen en rasp de aardappelen en de sjalot met een grove rasp. Voeg beide toe aan een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit door er met de bolle kant van een lepel flink op te drukken.

4

Klop het ei in een kom goed los met een vork. Voeg per persoon 1/2 el van het ei toe aan een grote kom en meng met de geraspte aardappelen en sjalot, de bloem, peper en flink wat zout.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep, zodra de pan goed heet is, 5 hoopjes van het aardappelmengsel per persoon in de koekenpan. Druk de hoopjes voorzichtig plat en bak de aardappelkoekjes in 4 minuten goudbruin. Draai de koekjes om met een dunne spatel en bak nog 3 minuten.

6

Verdeel de aardappelkoekjes over de borden en leg er de stukjes zalm tussen. Wissel af met toefjes van de zure room en serveer met de salade. Bestrooi met de bieslook.