Zwarte tagliatelle in tomatensaus
Zwarte tagliatelle in tomatensaus

Zwarte tagliatelle in tomatensaus

met chorizo, garnalen, rucola en grana padano

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergens:
Wheat
Molluscs
Egg
Crustaceans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Black tagliatelle

(Contains Wheat, Molluscs, Egg)

60 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

50 g

Diced chorizo

½

Tomato paste

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ piece

Garlic

½ piece

Red onion

125 g

Red cherry tomatoes

20 g

Arugula

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1022 kcal
Energy (kJ)4276 kJ
Fat52.9 g
Saturated Fat23.2 g
Carbohydrate86.2 g
Sugar18.6 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein48.4 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de zwarte tagliatelle.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal de chorizoblokjes uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, rode ui en rode cherrytomaten 2 - 3 minuten in het vet van de chorizo.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg vervolgens de kookroom, garnalen en Siciliaanse kruiden toe en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta koken
3
  • Kook de zwarte tagliatelle, afgedekt, in 4 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Voeg ondertussen de chorizo opnieuw toe aan de koekenpan met saus.
  • Zet het vuur laag en laat de saus verder inkoken tot de pasta gaar is.

Tip: De zwarte tagliatelle bevat inktvisinkt, waardoor tijdens het koken een visachtige geur kan vrijkomen. Schrik niet, dit hoort zo!

Serveren
4
  • Roer de zwarte tagliatelle en 1 - 2 el kookvocht per persoon door de saus. Meng goed.
  • Verdeel de rucola over de borden. Leg hierop de pasta.
  • Garneer met de grana padano-vlokken.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?