HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZuurkoolstamppot Met Pastinaak, Appel En Pecannoten
topBanner
Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten

Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten

Lees meer

De bekende zuurkoolstamppot wordt zoet door pastinaak, appel en rozijnen. Heerlijk met belegen kaas en pecannoten. Kortom, een lichtzoete stamppot voor het hele gezin!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

300 gram

Pastinaak

1 stuk(s)

Appel

30 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

500 gram

Zuurkool

75 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels20 g
Eiwitten20 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in grote een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen en pastinaak.

2

Schil of was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in parten. Snijd de pastinaak in dunne, gelijke plakken. Kook de aardappelen en pastinaak in de grote pan met deksel, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de appel met schil in blokjes. Hak de pecannoten en rozijnen grof en laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.

4

Stamp de aardappelen en pastinaak tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken.

5

Roer vervolgens de rozijnen, zuurkool, belegen kaas en het grootste deel van de appel en pecannoten door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de zuurkoolstamppot over de borden en garneer met de overige appel en pecannoten.