Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten

Zuurkoolstamppot met pastinaak, appel en pecannoten

De bekende zuurkoolstamppot wordt zoet door pastinaak, appel en rozijnen. Heerlijk met belegen kaas en pecannoten. Kortom, een lichtzoete stamppot voor het hele gezin!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Appel

15 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

15 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

250 gram

Zuurkool

40 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers30 g
Vezels20 g
Eiwitten20 g
Zout1 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in grote een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen en pastinaak.

2

Schil of was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in parten. Snijd de pastinaak in dunne, gelijke plakken. Kook de aardappelen en pastinaak in de grote pan met deksel, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de appel met schil in blokjes. Hak de pecannoten en rozijnen grof en laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.

4

Stamp de aardappelen en pastinaak tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken.

5

Roer vervolgens de rozijnen, zuurkool, belegen kaas en het grootste deel van de appel en pecannoten door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de zuurkoolstamppot over de borden en garneer met de overige appel en pecannoten.