HelloFresh
topBanner
Zoet gemarineerde varkenshaaspuntjes

Zoet gemarineerde varkenshaaspuntjes

Met gebakken romaine-sla en noedels

Lees meer

Vandaag marineer je het vlees zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India van onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romaine-sla bak je, dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

240 g

Varkenshaaspuntjes

2 tl

Garam masala

2 cm

Verse gember

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Rode ui

½ stuks

Limoen

1 head

Krulandijvie

150 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

3 el

Ketjap

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2807 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Kom
Pan
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie en garam masala. Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

2

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine-sla fijn.

3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot deze net begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (doordat je de marinade meebakt heb je geen extra olie nodig). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml water per persoon en kook 1 minuut in.

5

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.