HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZeebaarsfilet Met Kruidige Bulgur En Zoete Pompoen
topBanner
Zeebaarsfilet met kruidige bulgur en zoete pompoen

Zeebaarsfilet met kruidige bulgur en zoete pompoen

Lees meer

Een pompoen snijden is best een werkje. Omdat je hier misschien niet altijd tijd voor hebt of zin in hebt, hebben we hem alvast voor je voorgesneden. Je gaat aan de slag met harissa, een pittig kruidenmengsel uit de Midden-Oosterse keuken. Houd je van pittigheid? Voeg dan gerust wat extra toe!

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Harissa

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

250 gram

Flespompoen

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2288.648 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels19 g
Eiwitten37 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen en de tomaat in blokjes.

2

Meng in een ovenschaal de bouillon met de tomatenblokjes, harissa en bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bulgur 20 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Fruit de ui samen met de pompoen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe en laat afgedekt op middellaag vuur 6 – 8 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de ui en de pompoen uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

4

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de zeebaars 2 – 3 minuten aan elke kant. Verwijder eventueel het vel.

5

Verdeel de bulgur over de borden, schep er het pompoenmengsel over en leg er als laatste de zeebaarsfilet op.