Zalmfilet met broccolini en tahindressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met quinoasalade en geroosterde amandelen

Met dit recept tover je 258 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Pescotarisch
•Koolhydraatarm
Allergenen :
Tarwe
•Amandelnoten
•Vis
•Sesamzaad
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Broccolini

30 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Limoen

65 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

â…“ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

20 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels13.2 g
Eiwitten35.2 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Pan
•Vergiet
•Koekenpan
•Saladekom
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccolini.
  • Snijd de sjalot in halve ringen.
  • Kook de broccolini 2 - 3 minuten in de pan. Haal de broccolini uit de pan met een schuimspaan. Spoel de broccolini af met koud water in een vergiet.
  • Voeg het bouillonblokje en de quinoa toe aan dezelfde pan en kook de quinoa 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Amandelen roosteren
2
  • Hak de amandelen grof.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de amandelen 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Broccolini bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de broccolini toe en bak 4 - 5 minuten mee. Haal de sjalot en broccolini uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes.
Zalm bakken
4
  • Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Salade maken
5
  • Meng in een kleine kom de tahin, de zoete Aziatische saus met de aangegeven hoeveelheid water en het sap van 1 limoenpartje per persoon. 
  • Halveer de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten, de slamix en de quinoa.
  • Besprenkel met wat extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak peper en zout (zie Tip). 

Tip: Is de dressing nog te dik? Voeg dan meer water toe.

Serveren
6
  • Verdeel de quinoasalade over diepe borden. Verdeel de sjalot en broccolini eroverheen.
  • Serveer de zalm erbovenop en besprenkel het gerecht met het sap van 1 limoenpartje per persoon en de tahindressing.
  • Garneer met de amandelen.