Skip to main content
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade

.

Allergenen :
Gluten
Celery
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Paarse wortel

20 gram

Verse tijm en salie

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Bladerdeeg

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Knolselderij

20 gram

Cranberry-pittenmix

1 stuk(s)

Peer

60 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Wortel

50 ml

Slagroom

300 gram

Stoof van hert en ree

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

3 el

Roomboter

3 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6820 kJ
Energie (kcal)1630 kcal
Vetten62 g
waarvan verzadigd31.5 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers24.2 g
Vezels17 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Braad- of hapjespan met deksel
Ovenschaal
Pan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Wortelen glaceren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortelen grondig en dep ze droog. Snijd de wortelen in de lengte doormidden en snijd dikkere wortelen in vieren. Snijd de salie in reepjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote koekenpan met deksel op laag vuur. Voeg de wortelen en 1/2 el suiker per persoon toe, verlaag het vuur en stoof ze, afgedekt, 15 minuten.

Stoof maken
2

Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3–4 minuten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en 50 ml water per persoon toe. Voeg ook de wildstoof, de takjes tijm en het laurierblad toe. Stoof, afgedekt, 35–40 minuten en schep tussendoor om.

Tarte tatin bakken
3

Leg de wortelen naast elkaar in een taartvorm, ovenschaal of ovenvaste koekenpan (zie TIPS) en giet de achtergebleven boter uit de pan eroverheen. Bestrooi met de salie en kruid rijkelijk met peper en zout. Snijd een stuk uit het bladerdeeg dat net iets groter is dan de bakvorm. Prik met een vork een aantal keer in het deeg. Drapeer het deeg over de wortelen en stop de deegrand voorzichtig in (zie TIP). Bak de tarte tatin 25 - 30 minuten in de oven, of tot het deeg gerezen en goudbruin is.

Puree maken
4

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de puree. Schil de aardappelen. Schil 1/4 knolselderij per persoon en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappelen samen met de knolselderij, afgedekt, in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Houd de puree daarna tot serveren warm op laag vuur. Roer af en toe goed door.

Salade maken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cranberry-pittenmix tot de pitten poffen. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn met peper en zout. Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de peer in plakjes. Meng de gemengde sla en peer door de dressing. Garneer de salade met de cranberry-pittenmix.

Serveren
6

Snijd de randen van de tarte tatin af met een scherp mesje. Plaats een bord op de vorm en draai de tarte tatin om. Verdeel de tarte tatin over de borden. Verdeel de puree ernaast. Haal de takjes tijm en blaadjes laurier uit de stoof en schep het stoofvlees naast de puree. Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

De victoriabaarsfilet stoof je kort in de kokosmelk
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus
Kruidige dahl

Kruidige dahl

met spinazie, bataat en yoghurt
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten
Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Gebakken zalmfilet met waterkers, cherrytomaten en gnocchi

Met een mix van rode, gele en oranje cherrytomaten
Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Turkse platbroodpizza met kruidig lamsgehakt

Een zelfgemaakte lahmacun met heerlijk gehakt van Texels lam
Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gekruid met rozemarijn en marjolein
Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Met een mix van pinda’s en kokosrasp
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Kruidige kipgyros met pitabroodjes en rodekool

Met romige labne uit het Midden-Oosten
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Een Hollandse wokschotel met kruidige worstjes
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken
Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Een ziltig gerecht met verse dille
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes