Deze week zit er iets speciaals in de Fruitbox: walnoten. En die zijn net als fruit gezond! De walnoten zitten vol antioxidanten, die bijdragen aan een goede stofwisseling, werking van je darmen en sterke bloedvaten. Ook leuk: je kunt ook kleine walnootkoekjes bakken en die beleggen met één soort fruit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Walnoten
(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Groene kiwi
1 stuk(s)
Peer
50 gram
Pitloze blauwe druiven
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
50 gram
Boter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
50 gram
Suiker
40 gram
Bloem
stuk(s)
Jam
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd of hak de walnoten fijn. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg al roerend de suiker toe. Haal de pan van het vuur en roer één voor één de eieren er door. Voeg de walnoten en de bloem toe en roer tot een glad beslag.
Giet het beslag in een bakvorm met bakpapier. Bak de walnootkoek 25 minuten in de oven, of totdat deze goudbruin is.
Schil ondertussen de kiwi en snijd in dunne plakken. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Halveer de druiven.
Haal de koek uit de oven en besmeer met de jam. Laat afkoelen en beleg tenslotte met het fruit.