Volkoren wraps met tempeh en mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren wraps met tempeh en mangochutney

Volkoren wraps met tempeh en mangochutney

met knapperige komkommer-koolsla en peer

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Klimaatbewust
Extra groente
Lekker snel
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Peer

50 gram

Wittekool en wortel

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ tl

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2580 kJ
Energie (kcal)617 kcal
Vetten21.4 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers36.7 g
Vezels12.5 g
Eiwitten27.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in fijne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne plakjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Mengen
2
  • Meng in een grote kom de sesamolie met 2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout.
  • Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook en zoete Aziatische saus.
  • Schep beide nog een keer goed om.

 

Bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tempehblokjes 2 - 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de saus toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!

Serveren
4
  • Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
  • Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peerplakjes erbij.
  • Verdeel de tempehblokjes over de mini-tortilla's.