W11 - Veggie, Discovery Tag, Quick (15 min) - use Green Kiwi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W11 - Veggie, Discovery Tag, Quick (15 min) - use Green Kiwi

With herb dressing

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Gekookte rode bieten

1 stuk(s)

Kiwi

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

⅓ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Mosterd

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3487 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten46.8 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten72.1 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels18.2 g
Eiwitten22.3 g
Zout1 g

Instructies

1
  • Transfer the bulgur to a pot or saucepan and cover with water.
  • Bring to a boil, then allow the bulgur to cook for 10 minutes until done. Drain and rinse under cold water and set aside.
2
  • Peel and dice the kiwi, dice the beetroot, chop the cucumber into crescents and cut the lemon into 6 wedges. (Quarter the fennel and remove the tough core, then chop the fennel into thin strips.)
  • Halve and pit the avocado, then remove the skin and dice the flesh.
3
  • Add the olive oil, mustard, honey and the juice of one lemon wedge per person to a tall container. Add the basil, chives and parsley and use an immersion blender to blend into a smooth sauce. Season with pepper and salt. (> Check if splash of water needed)
  • Roughly chop the almonds. 
  • Finely chop the mint leaves.
4
  • Add the bulgur, salad leaves, beetroot/fennel, tomatoes, kiwi and two-thirds of the dressing to a salad bowl and toss to combine.
  • Serve the salad on plates. Top with the almonds and crumble over the feta. 
  • Drizzle with the rest of the dressing and serve with any remaining lemon wedges. Garnish with the mint.