HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVisspies Met Zelfgemaakte Tomatensalsa En Een Donkere Zonnebloempit Ciabatta
topBanner
Visspies met zelfgemaakte tomatensalsa en een donkere zonnebloempit-ciabatta

Visspies met zelfgemaakte tomatensalsa en een donkere zonnebloempit-ciabatta

Lees meer

Elke vis in dit gerecht heeft z'n eigen karakter: de zalm is lekker sappig, de albacore tonijn is vlezig als een biefstuk en de kabeljauw is zacht en mild. De tomatensalsa met gebakken ui vormt een fris bijgerecht.

Labels:CaloriebewustInspiratieEten binnen 3 dagen
Allergenen :SchaaldierenVisSelderijMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Vismelange: Zalm, tonijn, kabeljauw en garnalen

(BevatSchaaldieren, Vis)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Spies

60 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2117 kJ
Energie (kcal)506 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout0.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd een halve tomaat per persoon in 3 gelijke parten. Snijd de overige tomaat in kleine blokjes. Snijd de aubergine in halve plakken van 1 cm dik. Snipper de rode ui.

2

Halveer de tonijn. Meng alle blokjes vis met de rode peper, currykruiden en de helft van de olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper en laat even marineren. Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 6 - 8 minuten op hoog vuur, of totdat hij gaar en bruin is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Rijg ondertussen de tomatenpartjes om en om met de gemarineerde tonijn aan een spies. Bak in een andere koekenpan de rode ui, visspiesjes en overige blokjes vis rondom naar wens gaar (ongeveer in 3 - 6 minuten). Let op dat de tonijn hierbij niet te droog wordt!

5

Meng de tomatenblokjes en de rode ui in een andere kom en breng ook de salsa op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de aubergine met de mesclun, zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de visspies, blokjes vis met de tomatensalsa en de mesclun-aubergine salade. Serveer met de zonnebloempit-ciabatta.