De vis uit dit gerecht heet heek. Heek kan best groot worden, zo’n 1.40 meter lang en 15 kilo zwaar. De vis is gevangen voor de kust van Schotland. Daar is het water heel koud en daar houdt deze vis van!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Prei
250 gram
Rode cherrytomaten
170 gram
Parelgerst
(BevatGlutenbevattende granen)2 stuk(s)
Heekfilet met huid
(BevatVis)450 ml
Groentebouillon
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de cherrytomaten doormidden.
Smelt de helft van de roomboter in de wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en prei toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg halverwege de cherrytomaten toe. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan en bak de heekfilet aan beide kanten 2 – 3 minuten.
Verdeel de parelgerst en heekfilet over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en peper en zout.