topBanner
Vis met parelgerst en tomaatjes

Vis met parelgerst en tomaatjes

Lees meer

De vis uit dit gerecht heet heek. Heek kan best groot worden, zo’n 1.40 meter lang en 15 kilo zwaar. De vis is gevangen voor de kust van Schotland. Daar is het water heel koud en daar houdt deze vis van!

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Prei

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2230.072 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels20 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Snijd de prei in dunne ringen en de cherrytomaten doormidden.

2

Smelt de helft van de roomboter in de wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en prei toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg halverwege de cherrytomaten toe. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

3

Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan en bak de heekfilet aan beide kanten 2 – 3 minuten.

4

Verdeel de parelgerst en heekfilet over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en peper en zout.