Skip to main content
Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen

10 stuks | met verse groenten en pinda-sojasaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Schaaldieren
Soja
Pinda's
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Rijstpapier

160 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Gesneden rodekool

1 stuk(s)

Paprika

80 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Pinda's)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

100 gram

Brede rijstnoedels

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2763 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten19.2 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten95.3 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.6 g
Eiwitten23.2 g
Zout2.7 g
Potassium395.3 mg
Calcium19.8 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Diep bord
Bord
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijstnoedels 6 - 7 minuten. Giet daarna af en spoel af met koud water.
  • Schep de rijstnoedels terug in de pan en besprenkel met zonnebloemolie. Meng goed door elkaar en zet apart tot verder gebruik.
  • Snijd de komkommer en paprika in kleine reepjes. 
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de pindasaus en sesamolie toe aan een kleine kom. Meng de sojasaus, wittewijnazijn en honing erdoorheen.
  • Vul een diep bord met lauwwarm water. Wel een rijstvel 5 - 10 seconden in het water. Leg daarna direct op een plat bord om te beleggen.
3
  • Leg eerst de garnalen in het midden van het rijstvel. Leg daarop wat rodekool, paprika, komkommer en noedels. 
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op.
  • Herhaal met de overige rijstvellen.
  • Leg op een grote schaal of bord. Serveer met de pindasojasaus.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders