Veggie + protein - Orzo met gehakt en gebakken sjalotjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Orzo met gehakt en gebakken sjalotjes

Veggie + protein - Orzo met gehakt en gebakken sjalotjes

met kastanjechampignons, citroenricotta en pecorino

Vaak zijn uien eenvoudige smaakmakers; fijngesneden en ergens verdwenen in je gerecht. In dit gerecht speelt de sjalot juist de hoofdrol. Door hem lang te bakken wordt hij lekker zoet en dat smaakt heerlijk bij de aardse smaak van de kanstanjechampignons. Het kalfsgehakt in dit recept is zacht van smaak en minder vet dan bijvoorbeeld varkensgehakt.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dragon en kervel

120 gram

Kalfsgehakt

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

50 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3872 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels9 g
Eiwitten50 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Rasp
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de sjalot in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.

Champignons bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons en het kalfsgehakt toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Ricotta mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.

Orzo mengen
5

Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met sjalot en champignons en gehakt en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.