Vaak zijn uien eenvoudige smaakmakers; fijngesneden en ergens verdwenen in je gerecht. In dit gerecht speelt de sjalot juist de hoofdrol. Door hem lang te bakken wordt hij lekker zoet en dat smaakt heerlijk bij de aardse smaak van de kanstanjechampignons. Het kalfsgehakt in dit recept is zacht van smaak en minder vet dan bijvoorbeeld varkensgehakt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Sjalot
125 gram
Kastanjechampignons
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse dragon en kervel
120 gram
Kalfsgehakt
85 gram
Orzo
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
50 gram
Ricotta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte pecorino
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de sjalot in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons en het kalfsgehakt toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.
Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met sjalot en champignons en gehakt en roer goed door.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.