Veggie + protein - Broodje hamburger met portobello
Veggie + protein - Broodje hamburger met portobello

Veggie + protein - Broodje hamburger met portobello

met gebakken aardappelen, geroosterde courgette en spiegelei

De portobello is een uit de kluiten gewassen champignon. Met zijn kastanjebruine hoed is deze zware jongen een robuuste, vlezige paddenstoel en daardoor goed geschikt voor op een rijkbelegde hamburger. Smaken als rozemarijn en tijm passen goed bij de nootachtige, aardse smaak van de portobello.

Allergens:
Milk
•Gluten
•Sesame
•Lupine
•Mustard
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 teaspoon

Gedroogde tijm

½ unit

Rode ui

½ unit

Courgette

1 unit

Portobello

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

1 unit

Hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Tree nuts, Soy, Egg)

1 unit

Limousinburger

(Contains Mustard May be present Gluten, Egg, Soy, Milk, Sesame, Celery)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5437 kJ
Calories1300 kcal
Fat81 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate84 g
Sugar17 g
Dietary Fiber10 g
Protein54 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Baking Sheet
•Parchment Paper
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in lange, smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten de rozemarijn en de tijm mee en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Breek voorzichtig het steeltje uit de portobello.

In de oven
3

Verdeel de courgette over één kant van een bakplaat met bakpapiert. Leg de portobello ernaast met de open kant naar boven. Besprenkel de courgette en de portobello met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

In de oven
4

Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en vul de portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel de rode ui over de courgette en bak alles nog 5 – 10 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 6 minuten de hamburgerbol mee.

Burgers en ei bakken
5

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de limousin burgers 3-4 minuten per kant, of tot de burger klaar is. Verhit ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbollen open.

Serveren
6

Maak per persoon een burger door de broodjes te beleggen met achtereenvolgens de portobello, de Limousin burger, het spiegelei en de helft van de gebakken rode ui. Serveer met de courgette, de overige rode ui en de aardappelen. Garneer met de mayonaise.