De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat: Tarwe, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja Kan bevatten: Noten, Gluten)
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode ui
20 gram
Rucola
½ stuk(s)
Peer
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Mc2 Burger van De Vegetarische Slager®
(Bevat: Tarwe, Soja, Ei Kan bevatten: Mosterd, Selderij)
½ stuk(s)
Mini-komkommer
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Voeg toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de helft van de peer in plakjes en de rest in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel.
Weetje: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een gezonde toevoeging aan je maaltijd dus of uit het vuistje tussendoor.
Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middellaag vuur. Bak de ui 7 - 9 minuten. Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de wortel toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de honing en de helft van de zwarte balsamicoazijn. Voeg de groenten toe aan saladekom en laat afkoelen. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
Snijd het broodje open wanneer de frieten nog 10 minuten moeten bakken. Bak 4 - 6 minuten mee met de frieten in de oven. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant, of tot de burgur rondom bruin kleurt. Zet het vuur lager en verdeel de helft van de blauwe kaas over de burger. Dek de pan af en laat de kaas 1 minuut smelten.
Voeg vlak voor het serveren de rucola, komkommer, peerblokjes, mosterd, extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn toe aan de saladekom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de broodjes met wat mayonaise en leg wat van de salade erop. Beleg met de peerplakjes en de burger. Serveer de frietjes en de overige salade ernaast. Garneer met de overige blauwe kaas. Serveer met mayonaise naar smaak.