
Vegetarische schnitzelburger met kimchi-mayonaise
met zoetzure komkommer, wortel, gebakken spitskool en frietjes
Kimchisaus is een mix van knoflook, rode peper en kruiden. In dit gerecht geef je een pittige twist aan de mayonaise door deze saus erdoor te roeren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Kimchisaus
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Wortel
50 gram
Gesneden spitskool
½ tl
Verse gember
½ stuk(s)
Komkommer
Zelf toevoegen
½ el
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak de broodjes de laatste 6 - 8 minuten mee.

Rasp de wortel met een grove rasp. Rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp (zie Tip). Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en komkommer en gember toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Snijd de ui in halve maantjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui, gember en gesneden spitskool 6 - 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Verhit dezelfde koekenpan van de spitskool op middelhoog vuur en bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel wat extra olijfolie toe om de schnitzel in te bakken.

Meng ondertussen de kimchisaus met de mayonaise in een kleine kom (zie Tip). Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise naar smaak.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de kimchi-mayonaise door een kimchi-yoghurtsausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt en de kimchisaus. Net zo lekker en minder calorierijk.

Snijd de broodjes open, besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise en beleg met de gebakken ui en spitskool. Leg de vegetarische schnitzel erop en verdeel een deel van de zoetzure salade over de schnitzel. Serveer met de ovenfrietjes, de zoetzure salade en overige kimchi-mayonaise.