
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes
met gebakken appel en uienchutney
Je bereidt dit gerecht met vegan nuggets. Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!
Labels:
Klimaatbewust
•Extra groente
•Familie
•Plantaardig
Allergenen :
Tarwe
•Gerst
•Soja
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Ui
5 stuk(s)
Vegan nuggets
(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)
125 gram
Gekookte rode bieten
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Pikante uienchutney
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
20 gram
Rucola en veldsla
Zelf toevoegen
½ tl
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Mosterd
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 16 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
- Snijd de ui in halve ringen.

2
- Verhit 1/3 van de (plantaardige) roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig.
- Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is.
- Blus de ui af met de chutney.
- Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

3
- Verhit opnieuw 1/3 van de (plantaardige) roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Weeg 125 g voorgekookte rode biet per persoon af en snijd in blokjes van 2 cm.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes.
- Verhit daarna de overige boter in dezelfde koekenpan en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).
Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende (plantaardige) roomboter zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.

4
- Meng in een saladekom de mosterd, suiker, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
- Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise of veganaise.