Skip to main content
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney

4.2
(1,8K)

De vegan nuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

5 piece

Vegan nuggets

125 g

Pre-cooked beetroot

½ piece

Apple

20 g

Onion chutney

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories901 kcal
Energy (kJ)3771 kJ
Fat49 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate90 g
Sugar31 g
Dietary Fiber16.9 g
Protein16 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de rode ui in halve ringen.

Uien bakken
2

Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

Nuggets en appel bakken
3

Verhit 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in parten. Verhit daarna de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de appelparten 1 - 2 minuten per kant.

Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat de appel niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4

Meng in een saladekom: de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn